Het Knutselfeest


Ben je op zoek naar een stoer, hip, creatief kinder- of tienerfeestje?
Vind je buitenspelen, knutselen, verven, lachen, grappen, ... ook zo fantastisch?
Dan hoef je niet verder te zoeken want dat vind je allemaal in ons feest-atelier.

We bieden 3 verschillende feestmomenten aan:


Ontbijtfeest: van 9.00 tot 12.00 op zaterdag of in de vakantie.
Pyamafeest: van 17.30 tot 20.30 op vrijdag, zaterdag of in de vakantie.
Middagfeest: van 14.00 tot 17.00 op woensdag, zaterdag of in de vakantie.

Daarnaast heb je keuze uit verschillende feestmodules:

1. Feest met 1 hoofdactiviteit:

De basisprijs voor een feestje met maximaal 10 kinderen is 150 euro.
Hierin zit:
Uitnodigingen, professionele begeleiding, 1 feestdrankje per deelnemer, basis aan materiaal en ieder kind dat wil krijgt een glittertattoo.
Daarnaast komt er afhankelijk van de gekozen hoofdactiviteit een materiaalkost per deelnemer bij. Deze meerprijs vind je bij de beschrijving van de activiteit.
Zijn we niet creatief bezig dan is er tijd om buiten te spelen, de geitjes te aaien, te ravotten in de tuin.
Eigen lekkernijen kunnen meegebracht worden naar het basisfeest.

2. Feest met 1 hoofdactiviteit + eten en drinken inbegrepen:

Heb je weinig zin in voorbereiding, koken, sleuren van drank en eten, …
Bij deze module vertrekken we vanuit het feest met 1 hoofdactiviteit (basisprijs + eventuele materiaalkost) en bieden we daarnaast tegen meerprijs eten en drinken à volonté aan aan het feestvarken en de vriendjes.

Ontbijtfeest: mini-ontbijkoekjes en kinderchampagne of chocomelk: 5 euro/kind.
Middagfeest: homemade cake, appel of chocolade, en kinderchampagne of pannenkoeken en kinderchampagne 4 euro/kind.
Avondfeest: hotdogs ( zachte of harde broodjes) en kinderchampagne: 5 euro/kind.

3. All-in feest:

DIt is een feest met alle mogelijke toeters en bellen, lekker eten en drinken, alles in thema, zoektocht en doe-opdrachten. Kortom een feestje van A tot Z gepland. Bij deze feestjes wordt er een vaste prijs van 250 euro ongeacht het aantal deelnemers, met een maximaal van 10 deelnemers, gehanteerd. Dit feest wordt meestal als namiddagfeest geboekt en hierbij zit het vier-uurtje in de prijs inbegrepen. Mocht je dit feestje boeken als ontbijt- of avondfeest, dan overleggen we wat jullie het liefst eten binnen ons aanbod.

Wil je het feest bij jou thuis?
Dat kan tegen meerprijs. Dan komen we met al ons materiaal naar jullie.

Nog steeds zin in een knutselfeest, kijk dan snel naar het aanbod hieronder.

Juwelen uit kurkleer (min. 9 j)

Maak hippe en trendy juwelen uit stukjes kurkleer. In de prijs zit het materiaal inbegrepen voor: een sleutelhanger en paar oorbellen of ketting.

Wat meebrengen?
Materiaalkost? 4 euro/deelnemer

Hippe kussens (min. 5 j)

We maken onze eigen sjablonen en creëren zelf een hip kussen.

Wat meebrengen?
Materiaalkost? 5 euro/deelnemer (1 kussen per deelnemer inbegrepen)

Tas zeefdrukken (min. 10 j)

Ben je benieuwd hoe je na deze workshop thuis je eigen zeefdrukramen kan maken met een minimum aan materialen en zonder chemische producten? Wel dat wordt dus allemaal uitgelegd in deze workshop en natuurlijk moet het zeefdrukraam ook even getest worden dus gaat iedereen naar huis met een bedrukte katoenen tas.

Wat meebrengen?
Materiaalkost? 4 euro/deelnemer

Bloemenpers (min. 6 j)

Weet jij wat een bloemenpers/droger is? Wel dat zijn 2 houtenplanken, wat karton en papier en daartussen kan je heel gemakkelijk bloemen drogen. De bloemendroger heeft een gemakkelijk formaat waardoor je het heel gemakkelijk kan meenemen als je een bloemen-wandeling gaat maken en direct je bloemen kan persen en drogen. En al helemaal leuk dat je deze kan versieren hoe jij wil.

Wat meebrengen?
Materiaalkost? 4 euro/deelnemer

Gepimpte turnzak (min. 8 j)

Maak je eigen originele turnzak ahv de punchneedle techniek, textiellijm, textielstiften en andere accessoires.

Wat meebrengen? restjes wol
Materiaalkost? 4 euro/deelnemer

Elfen en drakenfeest (min. 5 j)

O neen, onze elfjes zijn hun elfenstof kwijt en de draken zijn zo snipverkouden dat ze geen vuur meer kunnen spuwen. Ga mee op speurtocht, versier je elfen- of drakenvleugels en maakt toverslijm en drakensnot.

Wat meebrengen?
Materiaalkost? 5 euro/deelnemer

Piratenfeest (min. 6 j)

HEEEEEELLLLPPPP!!!! We zijn gestrand op een zandbak! En oeps, onze motor is kapot dus aiaiaiai geen licht, geen verwarming, geen.... en waar is die schatkist nu toch gebleven? Maak je eigen piratenattributen, ga mee op schattenjacht en ontrafel verschillende raadsels.

Wat meebrengen? Ik zorg voor een pinataschatkist die aan het eind van het feest (hopelijk) gevonden wordt, hiervoor voorzien jullie zelf snoepjes.
Materiaalkost? 4 euro/deelnemer

Beautyparty (min. 8 j)

Wil je zelf enkele schoonheidsproductjes leren maken? Dan is dit feestje zeker iets voor jou. Iedereen personaliseert eerst een haarband, die we nadien kunnen gebruiken om ons zelfgemaakt gezichtsmasker te testen. Zelfgemaakte lipgloss mag zeker niet mankeren en onze voeten verwennen we in een bruisend voetbadje.

Wat meebrengen?
Materiaalkost? 6 euro/deelnemer

Verstrooide professor (min. 6 j)

OEPS... help de verstrooide professor maar snel, want hij is niet alleen zijn bril, maar ook zijn naam vergeten. Doe enkele leuke proefjes, laat dingen uitbarsten en net niet ontploffen, en ga mee op zoek naar de naam en de bril van de professor.

Wat meebrengen? leeg plastiek flesje met dopje van maximum 0.5 liter
Materiaalkost? 4 euro/deelnemer

All-in Party: Unicorns (min. 7 j)

Ben je ook zo ongelofelijk zot van eenhoorns, glitter, lichtjes, regenbogen,.... Stop dan met verder zoeken naar een feestje want deze Unicorn Party is zeker iets voor jou. We maken, afhankelijk van het beschikbare materiaal, een lichtslinger met unicorns of 1 grote unicorn-lampion. We eten zelfversierde unicorn-donuts of cupcakes ( je mag op voorhand kiezen wat jij en je vriendjes het liefst van deze 2 dingen willen eten), drinken een heuse unicorn-mocktail, zoeken de verdwenen unicorn en sluiten af met een unicorn-pinata (vulling niet inbegrepen in de prijs, deze worden voorzien door diegenen die het feestje boeken). Unicorns all over the place!!! Nodig je graag ook jongens uit die niet zo zot zijn van eenhoorns? Geen probleem, die kunnen schattige of stoere draken maken.

Wat meebrengen?
Materiaalkost?

All-in Party: Dino (min. 5 j)

Zijn jouw lievelingsdieren ook dinosaurussen. Vind je het ook zo jammer dat deze niet meer bestaan? Kies dan voor dit feestje. We gaan op zoek naar het dino-nest, maken heerlijke dino cupcakes of donuts (de jarige kiest 1 van de 2), leren hoe we coole dino-eieren kunnen maken en krijgen een heus dino-ei mee naar huis.

Wat meebrengen?
Materiaalkost?

All-in Party: Robot (min. 6 j)

Dit feestje is voor alle kinderen die zot zijn van Robots. We houden een heuse robot-zoektocht, timmeren een robot en versieren deze. Gaan aan de slag met saaie cupcakes en maken hier mega-coole robot-cupcakes van. Het is bijna jammer om deze op te eten.

Wat meebrengen?
Materiaalkost?

Henna meets boho (min. 10 j)

Ben je ook nieuwsgierig naar hoe een tattoo je zou staan? Maar laten we heel eerlijk zijn, daar ben je nog net iets te jong voor. Dus is er maar 1 oplossing: Henna. Tijdens dit feestje leer je hoe je van henna poeder een papje maakt, teken je je eigen tattoo uit en maak je deze op je arm, hand of been. Je ouders hoeven niet bang te zijn want echt permanent is deze tattoo niet. Het zal ongeveer een week tot 10 dagen blijven staan. Verwacht je niet aan een zwarte tattoo, henna zorgt voor een bruin/oranje tekening. Omdat dit ook even droogtijd nodig heeft, leer ik jullie nog hoe je old-school haar strings maakt. Vraag maar even aan je mama of papa wat dit is. Ze zullen direct zeggen: 'Oh dat is vanuit onze tijd', maar geen paniek, het wordt alweer hip ;-) En alleen voor meisjes denk je? Neen hoor. Jongens kunnen ook een fijn tattoo ontwerpen en hoeven niks in hun haar te maken maar kunnen ondertussen een leren accessoires maken als ze die haartoestanden niet zien zitten.

Wat meebrengen?
Materiaalkost? 4 euro/deelnemer

Feestregeltjes


  • Grote mensen vinden het natuurlijk superfijn om ook mee te doen. Maar kleine mensjes leven zich gemakkelijker uit zonder de grote (heb ik al ondervonden). Daarom vraag ik aan de ouders om niet aanwezig te zijn tijdens het knutselmoment zelf.
  • Omdat er bij bepaalde workshops gewerkt wordt met materiaal dat niet uit kleren kan gewassen worden (textielverf, stiften en lijm) vraag ik met aandrang om de kinderen kleren te laten aandoen die vuil mogen worden!
  • Minimum aantal deelnemers: 4, maximum aantal deelnemers: 10
  • Naast elke knutselactiviteit staat de minimum leeftijd. Oudere kinderen kunnen de knutsels van jongere kinderen doen, maar niet omgekeerd.