Creatief

Alternate Text

Glas graveren

Kijk je ook altijd vol bewondering naar die leuke gegraveerde teksten op glazen. Wel eigenlijk is dit best wel zeer eenvoudig om eens zelf te doen. Kom dit eens proberen in deze workshop. Wie weet maak je zo het meest geschikte kerstcadeau voor een vriend of vriendin. Plaatsen zijn owv corona-maatregelingen beperkt, maximaal 6 deelnemers. In de inschrijvingskost zit 1 glas of 1 glazen fotokader inbegrepen, wil je er meerdere maken, dan kunnen deze tegen meerprijs aangekocht worden. Tijdens de workshop is het dragen van een mondmasker verplicht zolang de mondmaskerplicht van kracht is.

Datum: Vrijdag 11 december van 19 tot 21u

Min. aantal personen: 3


Alternate Text

Leren pennenzak en enveloppetasje maken zonder naaimachine

Er zijn enkele leuke technieken om met leren restjes uit een kapotte handtas, leren jas met scheur in, kleine tasjes te maken zonder dat je een naaimachine nodig hebt. Er is zelfs een manier waarbij je geen naald en draad gebruikt. Heb ik nu een beetje je nieuwsgierigheid geprikkeld? Kom dan zeker meedoen en maak deze avond een klein pennenzakje en een enveloppetasje zonder naaimachine. Mondmasker dragen tijdens de workshop is verplicht zolang de mondmaskerplicht geldt.

Datum: Maandag 9 november van 19u tot 21u

Min. aantal personen: 4


Alternate Text

Kennismaking zeefdrukken in 1 kleur

Hoe zit zeefdrukken in elkaar? Wat is foto-emulsie en waar dient het voor? Kan je ook zeefdrukken zonder chemische producten? Hoe moeilijk is zeefdrukken? Wat is een rakel? Op deze en heel wat andere vragen krijg je een antwoord tijdens deze workshop. Gedurende 2 avonden leer je de basistechnieken van het zeefdrukken met 1 kleur op textiel en papier. We gaan aan de slag met zelf ontworpen tekeningen, teksten en een foto die bewerkt kunnen worden indien nodig. Maar tekeningen kopiëren van het internet etc doen we niet. Dit uit respect voor jouw en anderen hun eigenheid en creativiteit. En geen paniek, je hoeft absoluut geen tekenwonder te zijn om leuke dingen te ontwerpen. Heb je een kledingstuk waar je ook je print op wil zeefdrukken, neem deze dan gerust mee. Wat is er in de workshopprijs inbegrepen? - Begeleiding gedurende de workshop - Gebruik van printer, zeefdrukramen (2 per persoon), belichtingskast, zeefdrukmachine,…. - Emulsie, sjabloonpapier, zeefdrukpapier, afplaktape,… - Drankje - Testlappen katoenen stof - 1 katoenen tas per deelnemer - En alle dingen die ik vergeet op te noemen Doe kleren aan die absoluut vuil mogen worden want we werken met producten die niet meer uit de kleren gaan. (keukenschort of werkpak mag ook altijd). Mondmasker dragen tijdens de workshop is verplicht zolang de mondmaskerplicht geldt.

Datum: di 29 september en di 6 oktober 2020, telkens van 19 tot 21u

Min. aantal personen: 3


Alternate Text

Kennismaking zeefdrukken in 1 kleur

Hoe zit zeefdrukken in elkaar? Wat is foto-emulsie en waar dient het voor? Kan je ook zeefdrukken zonder chemische producten? Hoe moeilijk is zeefdrukken? Wat is een rakel? Op deze en heel wat andere vragen krijg je een antwoord tijdens deze workshop. Gedurende 2 avonden leer je de basistechnieken van het zeefdrukken met 1 kleur op textiel en papier. We gaan aan de slag met zelf ontworpen tekeningen, teksten en een foto die bewerkt kunnen worden indien nodig. Maar tekeningen kopiëren van het internet etc doen we niet. Dit uit respect voor jouw en anderen hun eigenheid en creativiteit. En geen paniek, je hoeft absoluut geen tekenwonder te zijn om leuke dingen te ontwerpen. Heb je een kledingstuk waar je ook je print op wil zeefdrukken, neem deze dan gerust mee. Wat is er in de workshopprijs inbegrepen? - Begeleiding gedurende de workshop - Gebruik van printer, zeefdrukramen (2 per persoon), belichtingskast, zeefdrukmachine,…. - Emulsie, sjabloonpapier, zeefdrukpapier, afplaktape,… - Drankje - Testlappen katoenen stof - 1 katoenen tas per deelnemer - En alle dingen die ik vergeet op te noemen Doe kleren aan die absoluut vuil mogen worden want we werken met producten die niet meer uit de kleren gaan. (keukenschort of werkpak mag ook altijd). Mondmasker dragen is verplicht zolang de mondmaskerplicht geldt.

Datum: do 15 en 22 oktober van 19 tot 21u

Min. aantal personen: 3


Alternate Text

Juwelen maken uit kurkleer en leer

In deze workshop maak je 2 setjes juwelen uit kurkleer en leer. Keuze uit armband, haarspeld, oorbellen, broche. Deze keuze kan je ter plekke aan de hand van voorbeelden bepalen dus op dit moment kan je nog geen last hebben van keuzestress. In de prijs zitten 3 lapjes van 15 op 5 cm kurkleer of leer naar keuze, onderdelen voor de juweeltjes, gebruik van tools etc inbegrepen. Heb je nog restjes over van je lapjes, dan krijg je deze mee naar huis om daar nog verder creaties te maken.

Datum: Dinsdag 1 december 2020 van 19 tot 21u

Min. aantal personen: 4


Alternate Text

Schattige vissenspons haken

Met een speciaal garen haken we een superschattige vissenspons. Deze spons kan je zowel in bad of douche gebruiken alsook de afwas mee doen. Aan jou de keuze. Hier wordt het gebruikt voor de afwas en de verschillend hoekjes en de kneedbare vorm hebben het grote voordeel dat je ook in kleine hoekje en bochtjes in kommen geraakt. Het dragen van een mondmasker is verplicht zolang de mondmaskerplicht van kracht is.

Datum: Donderdag 8 oktober van 19 tot 21u

Min. aantal personen: 3


Alternate Text

Oorbellen uit uv-resin

Ik ben zot, maar dan ook echt zot van oorbellen. In alle mogelijke maten en vormen: stekertjes, hangertjes, hangers, klein, groot, hout, pareltjes,.... En in die mate zot dat ik terugkeer naar huis als ik ze vergeten insteken ben omdat ik me anders te 'naakt' voel? Ook zo zot, of misschien iets minder? Maar loop je graag rond met unieke zelfgemaakt oorbellen? In deze workshop maken we volledig naar jouw keuze oorbellen met uv-resin/hars dat snel droogt door uv-licht. Zolang de mondmaskerplicht van kracht is, draagt elke persoon vanaf 12 jaar een mondmasker gedurende de workshop. Deze workshop is geschikt voor al diegenen die zot zijn van oorbellen vanaf 14 jaar.

Datum: Dinsdag 24 november 2020 van 19 tot 21u

Min. aantal personen: 4


Alternate Text

Sleutels pimpen

Heb je ook zo'n grote sleutelbos met sleutels die verdacht veel op elkaar lijken? Ik alleszinds wel, en heb al meermaals staan prutsen met eigenlijk overvolle armen, een sleutelbos waarbij ik de verkeerde sleutel probeer om dan licht vloekend alles toch maar op de grond te plaatsen... Om dan nog 3 andere sleutels te proberen vooraleer ik de juiste beetheb. Maar sinds kort heb ik dat niet meer voor. Wil je ook van dit klein absurd ongemakje af, en gezellig creatief komen wezen? Schrijf je dan in voor deze workshop waarin we onze sleutels pimpen met kleine figuurtjes, bloemen,... en uv-resin/hars. Zolang de mondmaskerplicht geldt, dragen 12-plussers een mondmasker gedurende de workshop. Deze workshop is geschikt voor creatievelingen vanaf 14 jaar.

Datum: donderdag 3 december 2020 van 19 tot 21u

Min. aantal personen: 4


Zit je zelf met een idee?

Groot of klein, geef je een feestje, wil je in de klas eens werken rond een bepaald thema, wil je een creatieve ladiesnight, ...
Kortom wil je een workshop op maat, contacteer me dan gerust met je vragen en wensen.